Ushqimet që nuk duhet t’ia jepni fëmijës, deri t’i ketë mbushur 3 vjet

2018-03-20 në ora 21:33

Ekzistojnë disa ushqime të cilat duhet shmangur në pjatat e fëmijëve tuaj.

Duhet të gjejmë mënyra efektive për të bindur fëmijët se perimet janë ushqime që ata duhet t’i konsumojnë për një shëndet më të mirë.

Prodhimet e detit: Mund të shkaktojnë helmime tek femijet. Ndryshe nga te rriturit te cilet kane nje sistem mbrojtes me te forte.

Peshku: Mbart rrezikun e akumulimit të tepërt të merkurit në organizmin e foshnjës

Mish, peshk dhe vezë të papërpunuara: Mund të shkaktojnë infeksione të zorrëve për shkak të prezencës së mikrobeve.

Kafe dhe çaj kanë një efekt stimulues që mund të ndikojë në gjumin e fëmijëve.

Pijet me sheqer nuk sjellin përfitime ushqyese, për më tepër, ato promovojnë obezitetin.

Kripa: duhet të përdoret me masë

Sheqeri dhe ëmbëlsirat: Duhet të konsumohen shume rralle

Kërpudhat: Janë të vështira për tu tretur

Ushqimet e tymosura: Mund të përmbajnë efekte kancerogjene. Konsumi i ushqimeve të tymosura duhet të kufizohet tek fëmijët dhe gratë shtatzëna./pernenat.al/