Si ta kuptoni nëse keni vajzë apo djalë, nëpërmjet reagimeve të trupit

2018-03-20 në ora 22:13

Nëna 38-vjeçare e dy fëmijëve nga NSW kishte vajzë fillimisht, pastaj një djalë.

Ndërsa shtatzënitë e saj filluan në mënyrë identike, Mim zhvilloi ekzemë në shtatzëninë e saj të dytë – për herë të parë në jetën e saj, transmeton Gazeta Shneta.

Rrjedhimisht, Mim beson se problemet e lëkurës në shtatzëni “duhet të jetë një gjë e vogël”.

Tani kërkimet e reja, të botuara në revistën Truri, Sjellja dhe Imuniteti në shkurt të këtij viti, tregojnë se trupat e grave shtatzëna përgjigjen ndryshe kur konceptojnë vajzat në krahasim me djemtë.

Dëshirat e ushqimit

Gjinekologia Amanda thotë se nënat e vajzave shpesh preferojnë ushqime me sheqer, ndërsa nënat e djemve preferojnë të gërmojnë në ushqime të shijshme.

Sëmundja e mëngjesit

Amanda thotë se nënat e vajzave kanë më shumë ankesa për sëmundjen e mëngjesit.

“Ka një të vërtetë për këtë,” thotë Dr Polyakov.

Ai shpjegon se kur nënat kanë një vajzë, ato kanë nivele më të larta të hormonit të shtatzënisë hCG, gjë që mund të përkeqësojë sëmundjen e mëngjesit.

Rrahjet e zemrës së foshnjës

Një tregim i përbashkët thotë se nëse rrahjet e zemrës së fëmijës suaj është mbi 140 rrahje në minutë, ju keni një vajzë.

Dr Polyakov kupton se nga vjen kjo.

Ai thotë se hulumtimet kanë treguar se, pak para lindjes, foshnjat femërore kanë shkallë më të larta të zemrës sesa foshnjat mashkullore./Gazeta Shneta/