UTI apo infeksioni maja: Ja se si ta zbuloni se nga cili vuani

2020-02-21 në ora 23:31

Pothuajse e vetmja gjë më e keqe sesa djegia, kruarja, ënjtja është të mos e dini se çfarë po ndodhë.

Simptomat e këtyre dy infeksioneve mund të mos dallohen sepse pjesët e traktit urinar si uretra dhe fshikëza janë aq afër vaginës ku ndodhin infeksionet e majave, transmeton Gazeta Shneta.

Ja se çfarë është UTI

Termi UTI përdoret për infeksionet e fshikëzës por përfshin edhe infeksionet në traktin urinar, veshka dhe tubat.

Bakteret potencialisht të dëmshme janë akoma në gjendje të riprodhohen në traktin urinar dhe të shkaktojnë infeksione. UTI mund të zhvillohet edhe gjatë kohës nëse nuk jeni aktiv seksualisht.

UTI më shpesh prek fshikëzën dhe uretra. Kto dy gjendje jo gjithmonë shkaktojnë simtpoma por kur ato ndodhin ato mund të manifestohen si një thirrje e shpejtë për t’u mjekuar.

Ja se çfarë është infeksioni maja

Infeksionet maja ndodhin kur kërpudhat e njohura si Candida ndërtohen shumë në trupin tuaj. Candida nuk është gjithmonë një shkak për shqetësim. Ndryshimet në estrogjen mund të ndikojnë që ky virus të zhvillohet.

Sipas gjinekologëve, simptomat kryesore janë djegie veçanërisht gjatë marrëdhënieve seksuale. /GazetaShneta/