Varianti i ri i Covid-19 nuk ndikon fuqishëm në shëndetin e fëmijëve, thonë ekspertët shëndetësorë

2021-01-24 në ora 16:44

Një variant i ri, i identifikuar fillimisht në Britani, është konfirmuar tashmë në të paktën 33 vende dhe pesë shtete të ShBA-së.

Varianti i ri i Covid-19 duket të jetë më i transmetueshëm dhe ekspertët mendojnë se fëmijët janë pjesa më e ndjeshme e tij shkruan VeryWellFamily, transmeton GazetaShneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KËTU

Ky lloj i variantit ka disa mutacione, disa prej të cilave janë në proteinën spike – pjesa që mundëson që virusi të lidhet me receptorët në qelizat e njerëzve.Kjo besohet se lejon që lloji i ri të depërtojë më lehtë në qeliza, duke çuar në infeksion.

Por, si ndikon ky lloj varianti në shëndetin e fëmijëve?

Së pari, lajm i mirë, pasi ky lloj i variantit nuk ndikon fuqishëm tek fëmijët.Andaj, nuk ka sugjerime që varianti i ri të jetë një kërcënim për shëndetin e fëmijëve.

Russell Viner, tha për BBC-në se “shumica e fëmijëve dhe të rinjëve nuk kanë simptoma apo përjetojnë simptoma të lehta.Por, varianti i ri duket se prek të gjitha moshat, andaj ende nuk dihet ashpërsia e tij mes fëmijëve dhe të rinjëve”.

Vazhdon të mbetet një pikëpyetje në qoftë se varianti i ri përhapet më lehtë tek fëmijët dhe shkencëtarët po hulumtojnë në lidhje me këtë çështje./GazetaShneta/