Veprimi që e bëjnë të gjithë femrat, shkakton kancer të lëkurës

2017-11-05 në ora 19:32

Edhe pse ana estetike është ajo që femrat shohin kohët e fundit, në fakt ana shëndetsore është ajo që ka më shumë rëndësi.

Dermatologët thonë se xheli mund të shkaktojë dëmtim të përhershëm të thonjve, madje rrit edhe rrezikun e prekjes nga kanceri i lëkurës.

Por më shumë sesa xheli, duket se “fajtore” është furra ku piqen shtresat që vendosen mbi thonj.

Ekspertët thonë se rrezet UV që dalin nga furra kanë efekte anësore të rrezikshme. Dëmi që i shkaktojnë lëkurës llambat UV është i njëjtë me atë që shkakton solari.

Dermatologët thonë që femrat duhet ta marrin parasysh këtë rrezik dhe në çdo seancë të trajtimit të thonjve në këtë mënyrë të lyejnë lëkurën e duarve me krem kundër diellit.

Vëmendja ndaj llambave UV në sallonet e manikyrit u rrit pas zbulimit të kancerit të lëkurës te dy gra që ishin ekspozuar për një kohë të gjatë ndaj këtyre rrezeve.

Ato nuk kishin histori të kancerit të lëkurës në familjen e tyre dhe nuk ekspozoheshin në diell pothuajse fare për shkak të punës. Gjithashtu, shtresat e xhelit mund të mbulojnë infeksione apo tumore, duke vonuar diagnostikimin, gjë që zvogëlon mundësinë e shërimit. /albeu.com/