10 top kompanitë e pajisjeve mjekësore në botë (2017)

2017-07-13 në ora 18:47

Industria e pajisjeve mjekësore vazhdon të fitojë vrullin vit pas viti falë avancimit teknologjik progresiv mjekësor.

Ka shumë kompani kryesore të pajisjeve mjekësore që punojnë pa u lodhur për të zhvilluar zgjidhje novatore për kujdesin shëndetësor. për të luftuar kundër sëmundjeve më të përhapura në botë, si dhe për lëndime dhe paaftësi, transmeton Gazeta Shneta.

Më poshtë është një listë e kompanive më të mëdha të pajisjeve mjekësore të sotme bazuar në të ardhurat e tyre 2016:

10. Baxter International

Top medical device company Baxter International

Të ardhurat e vitit 2016: 10.2 miliardë dollarë

Kompania e kujdesit shëndetësor në SHBA, Baxter International, është një prodhues i pajisjes mjekësore, i specializuar në zhvillimin e zgjidhjeve për sëmundjet renale, hemofili dhe çrregullime imune.

Baxtor ka një portofol të ri duke përfshirë IV dhe zgjidhjet e ujitjes, kujdesin kirurgjik, terapitë e veshkave dhe të pastrimit të gjakut dhe pompat e infuzionit.

Ndër lëshimet më të dukshme të produktit të 2016 ishte Hemopatch, një produkt i avancuar kirurgjik dhe vaksina gjenerike Vancomycin.

9. Stryker

Top medical device company Stryker

Të ardhurat e vitit 2016: 10.9 miliardë dollarë

Kur koorporata “Stryker”  u krijua për herë të parë, fillimisht u përqëndrua në zhvillimin e pajisjeve ortopedike si shtretërit e lëvizshëm të spitaleve  Gjatë historisë së saj 60-vjeçare, kompania është zgjeruar në sektorë të tjerë: mjekësore dhe kirurgjikale (MedSurg), neuroteknologji dhe shtyllë kurrizore. Në vitin 2016, rritja prej 13.9% e shitjeve ishte mjaft e balancuar në të tre sektorët dhe më tej e nxitur nga blerjet strategjike si Sage Products, i cili zhvillon produktet e disponueshme të inovacionit për njësitë e kujdesit intensiv.

8.Cardinal Health

Top medical device company Cardinal Health

Të ardhurat e vitit 2016: 12.4 miliardë dollarë

Kompania irlandeze e kujdesit shëndetësor, Cardinal Health, furnizon produktet farmaceutike dhe medicinale në spitalet anembanë globit me kujdesin e plagës, kirurgjinë, laboratorët dhe produktet e kujdesit shëndetësor në shtëpi.

Kompania shënoi një rritje të konsiderueshme prej 19% në të ardhurat totale (duke përfshirë segmentin farmaceutik) krahasuar me shifrat e vitit 2015, falë shitjeve nga portofoli i tyre ekzistues i produkteve dhe disa blerjeve, dy prej të cilave ishin kompanitë e pajisjeve mjekësore – Cordis dhe naviHealth.

7.Becton Dickinson

Top medical device company Becton Dickinson

Të ardhurat e vitit 2016: 12.5 miliardë dollarë

Becton Dickinson është një kompani amerikane e teknologjisë mjekësore, me seli në New Jersey. Kompania zhvillon pajisje medicinale, instrumente laboratorike dhe produkte diagnostikuese të cilat i furnizojnë spitalet, laboratorët dhe klinikat në mbi 190 vende.

Në fund të vitit 2016, Becton Dickinson njoftoi një rritje mbresëlënëse prej 21.4% të të ardhurave, për shkak të një kombinimi të shitjeve të forta, portofolit të ndryshëm dhe një ndërmarrjeje të përbashkët të përbashkët me Apax Partners, të cilët lansuan si kompani respiratorin ‘Vyaire Medical’.

Duke ecur përpara në vitin 2017, kompania po zgjeron teknologjitë mjekësore më të fundit dhe po rrit praninë e tyre në tregjet në zhvillim.

6.Siemens

Top medical device company Siemens Healthineers

Të ardhurat e vitit 2016: 14.1 miliardë dollarë
Kjo firmë shumëkombëshe konglomerate riemërtoi segmentin e tyre të kujdesit shëndetësor nga Siemens Healthcare në Siemens Healthineers në vitin 2016.

Ofruesi i kujdesit shëndetësor inovativ krenohet me një portofol mbresëlënës të imazhit mjekësor dhe diagnostikimit laboratorik, dhe aktualisht po punon për të përdorur ekspertizën e tij shkencore dhe inxhinierike për të zgjeruar në shërbimet digjitale dhe terapinë Dhe diagnoza molekulare.

5. Philips

Top medical device company Phillips Healthcare

Të ardhurat e vitit 2016: 16 miliardë dollarë
E renditur si e 5-ta në listën e kompanive më të mira të pajisjeve mjekësore, Philips është një kompani globale konglomerate që është prodhuesi më i madh i ndriçimit në botë.

Segmenti i tyre i kujdesit shëndetësor është gjithashtu jashtëzakonisht i suksesshëm, duke zhvilluar pajisje mjekësore në një numër fushash terapeutike duke përfshirë anestezi, onkologji dhe kardiologji.

4. Fresenius

Top medical device company Fresenius Medical Care

Të ardhurat e vitit 2016: 18 miliardë dollarë

Kompania farmaceutike gjermane Fresenius Medical Care specializohet kryesisht në zhvillimin e furnizimeve mjekësore për trajtimin e pacientëve me sëmundje renale (veshkore), veçanërisht për ndihmën e dializës.

3. GE Healthcare

Top medical device company GE Healthcare

Të ardhurat e vitit 2016: 18.2 miliardë dollarë

Në tre kompanitë më të mira të pajisjeve mjekësore në botë, General Electric është një tjetër konglomerat shumëkombësh që ka një segment të lulëzuar të kujdesit shëndetësor, i njohur zakonisht si GE Healthcare.

Kompania prodhon pajisje mjekësore si x-rrezet, makinat me ultratinguj, inkubatorët dhe makinat e imazhit CT. Ajo gjithashtu zhvillon pajisje që kërkojnë ndihmë dhe inovacionin e ilaçeve dhe prodhimin biofarmaceutik.

2.Johnson & Johnson

Top medical device company Johnson and Johnson

Të ardhurat e vitit 2016: 25.1 miliardë dollarë

Kompania e dytë më e madhe e pajisjeve mjekësore në listë është biofarmaceutika amerikane dhe gjiganti i pajisjeve mjekësore Johnson & Johnson, i cili ka qenë një emër i njohur familjar në të gjithë globin për disa dekada.

Renditja e tyre në këtë listë bazohet në të ardhurat nga filialet e pajisjeve mjekësore të kompanisë që përfshijnë Ethicon, Acclarent dhe DePuy Synthes. Grupi zhvillon dhe prodhon produkte në fusha të ndryshme terapeutike: ortopedike, kardiovaskulare, për diabet, kujdesin e shikimit dhe kirurgjinë.

1.Medtronic

medtronic final.jpg

Të ardhurat e vitit 2016: 29 miliardë dollarë

Kompania kryesore e pajisjeve mjekësore në botë është Medtronic, e cila ka selinë në Dublin, Irlandë, gëzon një rritje prej 42% të të ardhurave krahasuar me shifrat e vitit 2015 (20.3 miliardë dollarë).

Gjiganti i pajisjeve mjekësore vepron në mbi 140 vende dhe punëson më shumë se 100,000 njerëz që punojnë në të gjitha njësitë e saj kryesore: kardiovaskulare, diabetike, shtyllës kurrizore dhe biologjisë, neuromodulim, operacion dhe sëmundje të ritmit kardiak.

 

Burimi: ProClinical