60 sekondat e para të jetës suaj, gjërat që keni bërë për herë të parë

2018-05-31 në ora 16:25

Kur lindët, kjo është ajo që bota keni parë, dhe do të dukej në këtë mënyrë për 3 muajt e ardhshëm të jetës suaj.

-Ju keni marrë për herë të parë frymë në botën e jashtme; Kjo është për shkak se placenta po ju furnizonte me oksigjen, dhe jo mushkëritë tuaja në mënyrë mekanike, të cilat janë të mbushura me lëngje, tani fillojnë të mbushen me ajër.

-Ju keni qarë për herë të parë; Studimet tregojnë se keni qarë pas lindjes dhe kjo ju ka ndihmuar për të zgjeruar mushkëritë tuaja; Ju keni përjetuar ndryshime në temperaturën e trupit tuaj, sepse keni dashur ta rregulloni temperaturën tuaj për herë të parë, transmeton Gazeta Shneta.

-Kordoni i kërthizës me të cilin keni lozur në mitër tanimë nuk është pjesë e juaja, ju jetoni pa placentën për herë të parë, ju me siguri jeni ndier i huaj kur keni ardhur në këtë botë.

Ju keni qenë të mbuluar me një shtresë të hollë të yndyrës që është quajtur verniks, dhe jeni mbuluar me lëng amniotike. Ju ndoshta u vendosët në barkun e nënës suaj pasi jeni lindur.

Ju me siguri keni marrë testin e zemrës, frymëmarrjes, tonin e muskujve, reflekset dhe tonin e lëkurës./Gazeta Shneta/