Gjakderdhja vaginale: 2 rastet kur janë të rrezikshme për shëndetin tuaj

2018-05-31 në ora 16:25

Është shumë e natyrshme, dhe kryesisht normale që gjatë periudhës pjellore, për gruan që të ketë shkarkim vaginal.

Kjo përbëhet nga bakteret dhe qelizat e vdekura që rezultojnë nga degradimi natyror i vaginës dhe është përgjegjës për vetë-rregullimin e zonës.

Sipas gjinekologut dhe obstetëres Flavia Fairbanks, çdo aspekt i ciklit menstrual dallon mjaft shumë.

Megjithatë, edhe pse është krejtësisht normale që të ketë shkarkime vaginale gjatë një cikli, Flavia paralajmëron se ekzistojnë dy lloje të shkarkimeve që mund të tregojnë sëmundje: ato që janë të verdha ose të gjelbërta, transmeton Gazeta Shneta.

Përveç kësaj, ajo tërheq vëmendjen ndaj simptomave të lidhura me këtë. “Keqtrajtimi në marrëdhënie seksuale ose kur urinoni, era e fortë dhe ngjyrë të verdhë ose të gjelbër mund të jenë shenja të sëmundjes dhe në këto raste,” thotë ajo.

“Mënyra më e mirë është të konsultohuni me  një specialist për të treguar trajtimin e duhur”./Gazeta Shneta/