A mund të jetë mbipesha një nga faktorët e abortit? – Ja çfarë thonë ekspertët

2021-05-01 në ora 17:50

Në dekadat e fundit, studiuesit i kanë kushtuar rëndësi studimeve rreth mbipeshës dhe abortit.

Sipas tyre, ekziston një lidhje mes abortit dhe mbipeshës, mirëpo është e rëndësishme të mbani në mend se shumë gra që janë në mbipeshë nuk përjetojnë një abort spontan shkruan VeryWellFamily, transmeton Gazeta Shneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KËTU

Një nga shpjegimet e mundshme të ndërlidhjes së mbipeshës dhe abortit përbën faktorë të ndryshëm, si:

-Obeziteti shoqërohet me hipertension, gjë për të cilën shfaq preeklampsinë gjatë shtatzënisë;

-Obeziteti mund t’a vështirësoj menaxhimin e diabetit, duke rritur rrezikun e ndërlikimeve në 13 javët e para të shtatzënisë;

Për këtë arsyje, ekspertët sugjerojnë menaxhimin e peshës suaj para shtatzënisë, në mënyrë të minimizimit të ndërlikimeve përgjatë shtatzënisë./GazetaShneta/