Aktivitetet gjatë tremujorit të tretë të shtatzënisë që asnjëherë nuk duhet t’i bëni

2018-05-31 në ora 20:28

Nëna, ti je afër përfundimit të periudhës tënd! Kjo është koha që të gjitha llojet e ndjenjave kanë tendencë për të vendosur.

Kur të hyni në muajin e nëntë, jeni gati për të dhënë. Natyra ka mënyrat e saj të lindjes përmes mendjes dhe trupit tuaj duke dërguar sinjale për amësinë tuaj.  Ndërsa vazhdoni të ndiqni masat e nevojshme siç janë shënuar në muajin e 8 të shtatzënisë, sigurohuni që të zbatoni gjithashtu një rutinë të relaksuar.

Mendimet e fjetjes, përgatitja e mbërritjes së foshnjës dhe pyetjet rreth së nesërmes së paparashikuar do të ngacmojnë mendjen tuaj. Marrja e barrës mentale në të njëjtën gjë nuk është aspak e këshillueshme.

Kjo është koha që ju të kënaqni, të lëshoheni, të pushoni dhe të relaksoheni. Prisni që gjërat të ndodhin me kalimin e kohës, transmeton Gazeta Shneta.

Aktiviteti fizik: Angazhimi në aktivitete fizike që asnjëherë nuk duhet t’i bëni:

Merrni një hap prapa ndërsa të tjerët kujdesen për gjërat në shtëpi. Mundohuni të mos jeni këmbëngulës për t’u përfshirë në gjithçka. Ju duhet të merrni masat paraprake shtesë nga këtu përpara se të aplikoni ndonjë lloj presioni mbi trupin tuaj.

Refleksione të papritura: Mos u ulni ose qëndroni papritur pasi kjo do të ulë sheqerin tuaj në gjak. Ju gjithashtu mund të keni dhimbje në kohë me një përplasje të rëndë në pjesën e përparme. Vazhdoni me ato lëvizje të ngadalta dhe të qëndrueshme gjatë kryerjes së aktiviteteve të përditshme./Gazeta Shneta/