Arsyeja pse këto nëna ndërpresin ushqyerjen me gji të foshnjave pas dy muajsh

2017-04-22 në ora 09:01

Pothuajse tre të katërtat e grave në Angli fillojnë të ushqejnë fëmijën me gji pas lindjes, por më pak se gjysma vazhdojnë ta bëjnë këtë dy muaj më vonë. Ky është konstatimi i i sondazhit të Shëndetit Publik në Angli.

PHE rekomandon ushqyerjen me gji për gjashtë muajt e parë, ashtu si edhe Organizata Botërore e Shëndetësisë, sepse ajo nxit aftësinë e foshnjës për të luftuar sëmundjet dhe infeksionet.

Por një krahasim i normave fillestare të ushqyerjes gji dhe pas gjashtë deri në tetë javë në tremujorin e fundit të vitit 2015 ka gjetur se ata ishin 40% më të ulëta për këtë të fundit (44% në krahasim me 73%).

Një studim morën pjesë 500 nëna, të cilat zbuluan se ju vjen turp të ushqejnë me gji fëmijën e tyre para të huajve dhe anëtarëve të familjes