Çfarë duhet bërë kur fëmijëve nuk i bien dhëmbët

2018-03-08 në ora 15:32

Humbja e dhëmbëve të foshnjës është një arritje e madhe në jetën e fëmijës suaj. Rreth 6 vjeç, shumica e fëmijëve do të fillojnë të humbin dhëmbët e tyre, duke iu dalur dhëmbët e rinjë.

Megjithatë, ndonjëherë ata dhëmbë të vegjël mund të mos bien. Ka raste të caktuara kur ju mund të hiqni efektivisht dhëmbët e fëmijës pa dëmtuar fëmijën tuaj, por ka raste kur është e rëndësishme ta dërgoni fëmijën tek një profesionist dentar, transmeton Gazeta Shneta.

Është e mundur që fragmente të vogla të rrënjës së dhëmbëve që nuk shpërbëhen përgjatë kësaj periudhe të thyhen dhe të qëndrojnë në inde. Zakonisht, këto fragmente bien me kalimin e kohës, andaj nuk ka vend për shqetësim.

Megjithatë, nëse fragmentet e mbetura fillojnë të shkaktojnë dhimbje, skuqe apo edhe ënjtje të mishit të dhëmbëve, kontaktoni dentistin, kështu që ai/ajo mund ta determinojë nëse ka ndonjë infeksion./Gazeta Shneta/