Çfarë duhet të bëni që të parandaloni abortin?

2017-05-24 në ora 09:04

Çdo humbje e padëshiruar dhe spontane para javës së 20 të shtatzënisë konsiderohet abort.

Megjithatë, përsëritja e gabimeve të përcaktuara nga ose tre humbje të njëpasnjëshme të tremujorit të parë ose dy me një në tremujorin e parë dhe një në tremujorin e dytë, sugjeron se mund të ketë një gjendje mjekësore themelore, shkruan Gazeta Shneta.

Gratë që përjetojnë abortime të përsëritura duhet të konsultohen me një specialist për të shmangur humbjet e mëtutjeshme.

Një abort është rezultat i gabuar i një anomalie gjenetike që ndodh në fetus, shpesh i karakterizuar nga trefishimi i një kromozomi.

Përderisa aborti nuk mund të parandalohet nga mjekësia perëndimore në ndonjë mënyrë të përcaktuar, ka shumë masa paraprake që mund të ndërmerrni për të ulur mundësinë e abortimit, transmeton Klan Kosova.

– Ushtrohuni rregullisht

– Hani shëndetshme

– Menaxhoni stresin

– Mbani peshë brenda kufijve të shëndetshëm

– Merrni acidin folik çdo ditë

– Mos pini duhan