Çfarë duhet të pres nga kontrolli im i parë i shtatzënisë

2017-11-02 në ora 14:33

Gjinekologia Aida Kumnova – European Clinic Kosova

Do të ndodhin shume gjera në vizitën tuaj të parë te shtatzënësi dhe është më mirë që të jeni gati për një takim të gjatë që do të përfshijë si më poshtë:

a) Analiza e gjakut dhe urinës te konfirmoj që ju jeni shtatzënë .

b) Një shqyrtim i hollësishëm i historisë tuaj mjekësore.

c) Një vizite e përgjithshme mjekësore për të shqyrtuar gjendjen tuaj shëndetësore : peshën, presionin e gjakut, zemrën, mushkëritë dhe gjirin.

d) Një test i gjakut për të kontrolluar anemin, semundjet seksuale transmisive dhe antitrupat për të verifikuar çrregullime te faktoreve koagulimit dhe testet gjenetike (në qoftë se ka në historinë tuaj mjekësore)

e) Një pap dhe kultura për të kontrolluar për infeksion vaginal dhe kancerin e qafës së mitrës

f) Një test urine të kontrolluar infeksionionin, si dhe analizen e sheqerit dhe nivelit te proteinave.

g) Një diskutim në lidhje me të ushqyerit tuaj dhe mënyrën e jetesës, dhe kerkoni përgjigjen për çdo pyetje qe ju mund të keni rreth shtatzënisë.