Doktorët sugjerojnë që burrat të mos e shikojnë procesin e lindjes, ja pse

2017-04-18 në ora 18:48

Në ditët e sotme është normale që burrat të qëndrojnë pranë gruas gjatë momentit të lindjes. Studimet tregojnë se 90% e meshkujve ndjekin lindjet në Britani të Madhe.

Por mjeku, Dr Michel Odent, mendon se burrat kurrë nuk duhet të shikojnë një grua gjatë lindjes shkruan Netmums, transmeton Gazeta Shneta.

Ai mendon se pa partnerin e tyre përkrahë, gratë mund të ndihen më të relaksuara. Këtu janë disa nga mendimet e tij përsa i përket kësaj teme:

“E vërteta është se pa atë atje, gruaja më në fund mund të pushojë në punë në një mënyrë që shpejton shpërndarjen.”

Menjëherë pas lindjes gratë gjithashtu duhet të jenë të vetmuara, Ai beson se kjo ndihmon procesin e lidhjes:

“Pas lindjes, gjithashtu, një grua ka nevojë për disa çaste vetëm me foshnjën e saj.”

Fizikisht, me qëllim të lehtësimit të placentës, nivelet e saj të oksitocinës ,hormonit të dashurisë arrin kulmin. Kjo ndodh nëse ajo ka një moment në të cilin ajo mund të harrojë të gjithë botën, përveç fëmijës së saj dhe nëse ka kohë në të cilën ajo mund të shikojë në sytë e foshnjës, të kontaktojë me lëkurën e saj dhe të marrë erën e saj pa ndonjë ndërprerje.”

“Ka shumë gjëra që ne i bëjmë në mënyrë private për të ruajtur një shkallë të modestisë dhe të misterit, dhe për të mirën e jetës sonë seksuale, mund të jetë e vlefshme shtimi i lindjes në këtë listë”./Gazeta Shneta/