Çfarë ndikimi mund të ketë mjedisi ku jetoni në shëndetin tuaj?

2017-04-15 në ora 08:46

Një studim i më shumë se 6500 njerëzve në SHBA, të moshave 45 deri në 84 vjeç, zbuloi se ekspozimi ndaj karbonit të zi, një tregues i ndotjes së lidhura me trafikun, ishte “i lidhur ngushtë” me sasi të reduktuara të kolesterolit HDL.

Hulumtimi shton një dëshmi më të madhe se ndotja e ajrit, e cila është shumë e padukshme, shkakton probleme serioze shëndetësore shkruan The Independent, transmeton Gazeta Shneta.

Studimi në thelb tregon një korrelacion midis ndotjes së ajrit dhe kolesterolit, por jo shkaktarit aktual. Ndonjëherë korrelacionet ndodhin kur lidhja është e tërthortë./Gazeta Shneta/