Çfarë në të vërtetë është ndjenja e lindjes natyrale, pa anestezion

2018-06-03 në ora 08:03

Dhimbja gjatë procesit të lindjes shkaktohet nga kontraktimet e muskujve të mitrës dhe nga presioni në qafën e saj. Kjo dhimbje mund të ndihet si dhimbje e fortë në bark, ijë, dhe prapa, si dhe një ndjenjë e tmerrshme. Disa gra përjetojnë dhimbje në pjesën anësore ose tek kofshët e tyre.

Shkaqe të tjera të dhimbjes gjatë lindjes përfshijnë presionin mbi fshikëzën e urinës dhe zorrët nga koka e foshnjës që vazhdimisht është duke u zhvilluar dhe shtrirja e kanalit të lindjes dhe vaginës.

Dhimbja gjatë lindjes është e ndryshme për çdo grua. Edhe pse ky proces shpesh konsiderohet si një nga ngjarjet më të dhimbshme në përvojën tonë si qenie humane, ajo varion gjerësisht nga gruaja tek gruaja dhe madje edhe nga shtatzënia në shtatzëni, transmeton Gazeta Shneta.

Gratë përjetojnë dhimbje në lindje ndryshe – për disa, ajo i ngjan dhimbjeve menstruale; për të tjerët, presion të rëndë; dhe për të tjerët, valë jashtëzakonisht të forta që ndihen si diarre.

Disa gra zgjedhin të lindin duke mos përdorur fare ilaçe, duke u mbështetur në teknikat e relaksimit dhe frymëmarrjen e kontrolluar për dhimbje. Nëse dëshironi të përjetoni lindjen pa ilaçe dhimbjeje, tregoni për këtë mjekut tuaj./Gazeta Shneta/