Cila është shkalla e suksesit të barit Klomifen për ovulimin dhe shtatzëninë e dëshiruar

2022-05-12 në ora 00:59

Qëllimi kryesor i barit Klomifen citratit, ose me emër të mbrojtur Klomid, është të nxisë ovulimin tek gratë që ose nuk ovulojnë ose ovulojnë në mënyrë të parregullt. Midis 70% dhe 80% e grave do të rifillojnë ovulimin nga trajtimi me Klomid.

Sigurisht, ovulimi është vetëm hapi i parë. Mundësia juaj për të mbetur shtatzënë gjatë disa cikleve të përdorimit të Klomidit është afërsisht 30%.

Nëse nuk mbeteni shtatzënë pas gjashtë muajsh, është koha për të kaluar në një trajtim tjetër, shkruan burimi Very Well Family përcjell Gazeta Shneta.

Efikasiteti i muajit të parë

Në varësi të studimeve kërkimore që ju referoni, gjasat për të mbetur shtatzënë gjatë çdo cikli trajtimi me Klomid janë 5.6% deri në 20%.

Efektiviteti i Klomidit ndryshon në varësi të shkakut të infertilitetit.

Mbani në mend se ato që nuk kanë probleme me fertilitetin kanë rreth 25% mundësi për të mbetur shtatzënë në çdo muaj të caktuar.

Nëse nuk mbeteni shtatzënë pas një muaji, mos u frikësoni. Të kesh nevojë për më shumë se një cikël është e zakonshme. Në fakt, koha mesatare për të mbetur shtatzënë për gratë midis moshës 30 dhe 36 është rreth një vit.

Për të mësuar më shumë rreth komplikimeve të shtatzënisë KLIKO KËTU.

bari klomifen

Shanset për të mbetur shtatzënë

Një përmbledhje e literaturës e botuar në ‘Human Reproduction’ mori në konsideratë disa studime mbi barin Klomid. Në total, u përfshinë normat e suksesit të trajtimit të barit në më shumë se 5,000 gra.

Në këtë studim, ata zbuluan se:

– 73% përfundimisht ovuluan me barin Klomid;

– 36% përfundimisht arritën shtatzëninë;

– 29% prej tyre kanë lindur fëmijën:

Nataliteti është më i ulët se niveli i shtatzënisë për shkak të abortit. Mirëpo, Klomid nuk duket se rrit rrezikun e abortit.

Sidoqoftë, suksesi i barit Klomid varet gjithashtu nga arsyeja pse nuk mund të mbeteni shtatzënë.

Citrati i klomifenit apo brend emri Klomid, mund të funksionojë mirë për ato me probleme ovulacioni. Por, çka nëse ovulacioni nuk është problem?

Një studim tjetër, më konkretisht nga Skocia, shqyrtoi shkallët e suksesit për çiftet e diagnostikuara me infertilitet të pashpjegueshëm.

bari klomid

Çiftet u caktuan rastësisht në një nga tre grupet: “menaxhimi i pritshëm”, trajtimi vetëm me Klomid, ose trajtimi me inseminim intrauterin të pastimuluar (IUI) .

Grupi më efektiv i trajtimit ishte grupi me inseminim intrauterin të pastimuluar, i cili arriti një normë lindjeje prej 22%. Grupi i vetëm i trajtimit me Klomid ishte 14% dhe çiftet që nuk morën fare trajtim kishin një normë lindjeje prej 17%.

Dita më e mirë për të filluar barin Klomid

Klomidi merret për pesë ditë. Trajtimi mund të fillojë që në ditën 2 të ciklit menstrual ose të fillojë në ditën e 5-të. Megjithatë, shumica e mjekëve ose ju kërkojnë të merrni Klomid në ditët 3, 4, 5, 6 dhe 7, ose ju bëjnë të merrni atë në ditët 5, 6, 7, 8 dhe 9. /Gazeta Shneta/