Dermatologët thonë se vajrat nuk parandalojnë strijat: Ja çfarë funksionon

2018-07-26 në ora 20:26

Dermatologu thotë se vaji nuk parandalon shtrirjen e strijave gjatë shtatëzanisë.

Është e zakonshme të dëgjosh se një nga truket më të lira për të shmangur shtrirjen në shtatzëni është vendosja e vajit natyror në trup. Fara e rrushit, bajamet ishin më të përfolurat. Sipas dermatologut Dr. Paula Sanchez, nga São Paulo, ndonëse praktika nuk është e dëmshme, nuk është shumë efektive.

Kjo është për shkak se, siç shpjegon ajo, shenja është rezultat i ndarjes së fibrave të lëkurës dhe ajo që e pengon atë të ndodhë është një lëkurë elastike dhe hidratuar, transmeton Gazeta Shneta.

Përveç zakoneve të tilla si ushqimi i mirë, praktika e aktiviteteve fizike dhe mirëmbajtja e një peshë të shëndetshme, e cila siguron hidratimin e lëkurës janë hidratues dhe jo vajra. “Vajrat e lënë lëkurën të butë dhe të shkaktojnë një ndjesi të rreme, por, ata nuk janë me të vërtetë hidratuese”, thotë ajo.

Sipas Dr. Paula, ka formula specifike për këtë periudhë. Ato përmbajnë substanca që janë shumë hidratuese. Megjithatë, këto produkte zakonisht kushtojnë më shumë.

Për të intensifikuar rezultatet, specialistët ende rekomandojnë marrjen e shumë lëngjeve, veçanërisht të ujit, dhe shtimin e peshës të kujdesshme. “Është normale të fitosh peshë, por nëse gruaja shtatzënë fiton shumë peshë dhe shansi i shtrirjes duket shumë më i lartë”, thotë ajo./Gazeta Shneta/