Dëshironi të keni vajzë, ja cilat veprime duhet t’i bëni gjatë shtatzënisë

2018-02-11 në ora 09:00

 

Nëse keni një djalë në shtëpi, apo thjesht dëshironi të keni vajzë, atëherë pyesni veten se çfarë duhet të bëni që të rrisni shansat për një konceptim të vajzës.

Gjinia e një fëmije përcaktohet nga kromozomet. Nëse përbërja gjenetike përbëhet nga kromozomet ‘XX’, fëmija është vajzë, transmeton Gazeta Shneta.

Nëse përbërja gjenetike është ‘XY’, atëherë është konceptuar një djalë. Gjinia e foshnjës përcaktohet nga babai.

Janë disa metoda me anë të cilave rritni shanset që të keni një vajzë:

-Provoni të dini kohën e saktë të ciklit tuaj, në mënyrë që të dini ditën  e ovulimit. Seksi 2 deri në 4 ditë para ditës së ovulimit tregon se ju mund të keni një vajzë.

-Provoni disa pozita seksuale, pozicionet e seksit janë më të favorshmet kur bëhet fjalë për një vajzë, pozita e misionarit është më e dobishme për shkak se kufizon nivelin e depërtimit.

-Shmangni orgazmën, kjo është një teknikë që mund të mos jetë popullore ndër gratë por nëse kjo do të thotë të kesh mundësi të bëni një vajzë, atëherë evitoni sa më shumë.

-Ndryshoni dietën tuaj ushqimore, hani sa më shumë fruta dhe perime, spinaqi, arrat dhe brokoli do të ju ndihmojnë shumë.

Ndërsa për fund, tentoni të bëni një banjë të nxehtë, thuhet se spermatozoidët e vajzave janë më tolerante ndaj temperaturave më të ngrohta./Gazeta Shneta/