Doktorët paralajmrojnë: Kordoni i kërthizës duhet prerë menjëherë pas lindjes, ose përndryshe..

2017-05-23 në ora 09:32

Tradita e prerjes së kordonit të kërthizës tek një i porsalindur është një traditë që është mbajtur për kohë të gjatë.

Ka pasur një rritje tek nënat që vendosin për një lindje lotus, ku kordoni i kërthizës lidhet në placentë, ku shumë nëna e kanë lënë tek foshnja deri sa kishte rënë vetvetiu, transmeton Gazeta Shneta.

Metoda është njohur nga disa si një opsion ‘natyror’ me një valë përfitimesh, të tilla si lehtësimi i kalimit nga barku në botë dhe dhënie të fëmijëve furnizim shtesë ushqyes.

Megjithatë, mjekët po paralajmërojnë kundër këtij ‘trendi’, sepse ata pretendojnë se mund të çojë në baktere dhe infeksion./Gazeta Shneta/