Fëmija 8 muajsh do që të qëndrojë në këmbë, çfarë duhet të bëni

2018-05-30 në ora 18:34

Është e vërtetë se kockat e foshnjave janë më të buta në fillim.

Por kjo nuk i ndalon foshnjat të qëndrojnë në këmbë, por fillimisht me mbështetjen e prindërve mbi gjunjët e tyre.

Shumica e foshnjave mund të peshojnë në këmbët e tyre nëse kanë ndonjë pikë mbështetës, deri kur mbushin tetë muajsh.

Sigurohuni që t’i jepni shumë mbështetje fizike, duke i mbajtur duart. Lereni atë të vendosë ritmin e kërcimit ose ecjes. Nëse ai lodhet do të ndalojë dhe ta provojë përsëri më vonë.

Çdo fëmijë është i ndryshëm dhe disa arrijnë zhvillim fizik më herët ose më vonë se foshnjat e tjera të së njëjtës moshë.

Bisedoni me doktorin tuaj nëse keni ndonjë pyetje apo shqetësim./pernenat.al/