Fotografitë shfaqin pamje të mrekullueshme të lindjeve ‘lotus’

2018-01-12 në ora 20:46

Në një lindje lotus, kordoni i kërthizës mbetet i paprerë dhe i bashkëngjitet foshnjës derisa të ndahet natyrshëm. Kjo mund të zgjasë nga tre deri në dhjetë ditë pas lindjes së një fëmije.

Në një lindje lotus, në vend që të prehet kordoni, shërbyesit e lindjes presin që ajo të ndalojë pulsimin. Pasi kordoni është i bardhë, placenta lahet me kujdes dhe lejohet të thahet. Pastaj vendoset në një qese të veçantë, në një leckë të pastër, peshqir ose në një enë Placenta mund të mbulohet me bar mjeksorë, kripë dhe vaj livando për ta mbajtur atë në gjendje të rregullt, transmeton Gazeta Shneta.

T’i lëmë sqarimet mënjanë! Shikojini këto fotografi të mrekullueshme që shfaqin foshnjat me lindje fotus, të lidhur me vete kordonin e kërthizës.