Gjakderdhja gjatë tremujorit të parë të shtatzënisë

2020-06-18 në ora 13:44

Gjatë tremujorit të parë, shumë gra shtatzëna përjetojnë gjakderdhje të lehtë.

Kjo mund të jetë një pjesë shqetësuese për shume nëna, por gjakderdhja e cila mund të zgjat për një apo dy ditë është normale shkruan Parenting.FirstCry, transmeton GazetaShneta.

Sipas një studimi, gratë që përjetojnë gjakderdhje gjatë tremujorit të parë kalojnë pothuasje një shtatzëni të shëndetshmë njësoj si gratë që nuk kanë gjakderdhje.

Dy nga arsyjet se pse mund të keni gjakderdhje në tre muajt e parë të shtatzënise janë:

1.Gjakderdhja e implantit

Gjakderdhja e implantimit zakonisht ndodh pak përpara se të prisni që periudha juaj të fillojë.

2.Aborti

Është e vërtetë që çdo gjakderdhje e rëndë në tremujorin e parë, veçanërisht nëse keni dhimbje, mund të lidhet me një abort.Deri në 20 % të të gjitha shtatëzënive janë të gabuara. Ju nuk mund të parandaloni shumicën e dështimeve dhe ato nuk janë padyshim faji juaj ose një shenjë se diçka nuk është në rregull me ju. Shumica e grave mund dhe vazhdojnë të kenë një shtatzëni të shëndetshme./GazetaShneta/