Gjithçka që duhet të dini rreth hernias pas operacionit cezarian

2018-07-27 në ora 13:05

Një hernie është një ndërlikim i rrallë i lindjes së cezarianes, i njohur gjithashtu si një prerje në zonën pubike. Të qenit i vetëdijshëm për shenjat dhe simptomat mund të ndihmojë njerëzit që të marrin trajtimin e duhur mjekësor.

Një hernie që ndodh pas operacionit quhet një ‘Hernia Incisional’. Shpërndarja cezariane është një procedurë kirurgjikale që mund të krijojë një dobësi në muret e barkut. Një hernie ndodh kur një pjesë e zorrëve ose stomaku shtrihet jashtë përmes kësaj zone të dobësuar, duke krijuar një fryrje, transmeton Gazeta Shneta.

Simptoma primare e një hernie të shkaktuar është një zbrazëti e pazakontë afër ose e bashkangjitur në vendin e prerjes kirurgjikale. Mbushja mund të jetë aq e vogël sa një rrush, ose mund të jetë shumë i madh. Një hernie mund të ndryshojë pozicionin ose të rritet me kalimin e kohës.

Një mjek zakonisht duhet të jetë në gjendje të diagnostikojë një hernie duke ekzaminuar zonën. Ndonjëherë një hernie është e dukshme vetëm në pozicione të caktuara, ose kur kollitet, kështu që një mjek mund të prekë prerjen dhe t’i kërkojë individit që të përkulet përpara ose të kollitet.

Një person gjithashtu mund të ketë nevojë për trajtim për efektet anësore të një hernie komplekse, të cilat mund të përfshijnë perforacione të zorrëve ose infeksione. Ata mund të kërkojnë kirurgji shtesë, antibiotikë, ose monitorim në spital./Gazeta Shneta/