Gratë shtatzëna nuk duhet të shikojnë filma që mund t’i shqetësojnë

2017-03-16 në ora 17:29

Ndryshimet emocionale të përjetuara gjashtë shtatzënisë mund të kenë efekte mbi fetusin.

Prandaj, gratë shtatzëna duhet të shmangin stresin sepse pengon futjen e oksigjenit tek fetusi. Një mendje e relaksuar do të mundësojë shtatzëni të rehatshme dhe fetus të shëndetshëm, shkruan BeHealthyLife, transmeton Gazeta Shneta.

Ekspertët rekomandojnë që gratë shtatzëna duhet të shmangin gjëra që mund t’u shkaktojnë stres.

Një nga këto gjëra janë edhe filmat me skena të frikshme apo të dhimbshme. Kjo edhe për shkakun se fetusi mund të ndjejë emocionet e forta nga nëna e tij. /Gazeta Shneta/