Gruaja që ka hyrë në librin e rekordeve Guiness për më së shumti fëmijë nga një shtatzëni e vetme

2018-02-13 në ora 08:20

Nadja Suleman (SHBA) mori tituj në të gjithë botën më 26 janar 2009 kur lindi gjashtë djem dhe dy vajza në Qendrën Mjekësore Kaiser Permanente, Bellflower, Kaliforni, SHBA. Foshnjat u konceptuan me ndihmën e trajtimit In Vitro Fertilization (IVF) dhe ishin nëntë javë të parakohshme kur u dërguan për lindje me prerje cezariane shkruan Guiness Worl Record transmeton Gazeta Shneta.

Suleman ka lindur në Fullerton të Kalifornisë. Ajo është fëmija i vetëm i Angela Victoria (i lindur në 1940) dhe amerikanit të Asirisë irakiane Edward Doud Suleman (i lindur më 1942). Prindërit e saj u martuan në Las Vegas në vitin 1974 dhe u divorcuan në vitin 1999. Ajo mbajti një licencë të teknikes psikiatrike dhe punoi si një teknike psikiatrike në Spitalin Shtetëror Metropolitan, ku mbrapa u plagos gjatë punës.

Pas diplomimit në Nogales High School në vitin 1993, ajo mori pjesë në Universitetin Shtetëror të Kalifornisë, Fullerton (CSUF) dhe mori një diplomë Bachelor të Shkencave në zhvillimin e fëmijëve dhe adoleshentëve në vitin 2006. Suleman u kthye në CSUF për të ndjekur një diplomë master në këshillim, duke e lënë programin në 2008.

Ajo njihet si “Octomom” në media, është një grua amerikane, e cila erdhi në vëmendjen ndërkombëtare kur ajo lindi tetënjakë në janar të vitit 2009. Tetnjakët e Sulemanit janë vetëm grupi i dytë i plotë i tetënjakëve që lindën të gjallë në Shtetet e Bashkuara dhe një javë pas lindjes së tyre, tejkaluan shkallën e mbijetesës mbarëbotërore në mbarë botën për një grup të plotë të tetënjakëve të vendosura nga tetnjakët Chukwu në 1998.

Rrethanat e lindjes së tyre të lartë të rendit të lartë kanë çuar në polemika në fushën e teknologjisë riprodhuese të asistuar, si dhe hetimi nga Bordi Mjekësor i Kalifornisë i specialistit të fertilitetit të përfshirë. Nadja ka gjithsej 14 fëmijë. / Gazeta Shneta