Hane bukën e bardhë nëna, nuk i bën keq dietës suaj

2017-02-25 në ora 20:04

Është menduar gjithmonë se buka e bardhë duhet të largohet nga menyja juaj kur të jeni në dietë gjatë shtatzënisë.

Por, një studim i ri nga shkencëtaret izraelitë ka treguar se kjo nuk qëndron. Sipas tyre, nuk ka dietë të ‘mirë’ dhe të keqe’, shkruan The Independent, transmeton Gazeta Shneta.

Dr Evan Elinav ka deklaruar se asnjë lloj i bukës nuk është i dëmshëm për dietë, por gjithçka varet se si trupi i nënës e pranon atë.

“Nuk ka ndonjë mendim se një lloj i bukës është më i mirë se tjetër. Buka industriale është konsideruar jo e mirë ndërsa ajo në shtëpi e mirë”, u shpreh Elinav.

“Ne kemi zbuluar se ajo është sikur çdo ushqim tjetër. Nuk ka ndonjë ushqim të vetëm të mirë ose jo të mirë ose superushqim”, shtoi tutje shkencëtari nga Izraeli. /Gazeta Shneta/