Infeksionet nga të cilat duhet të keni kujdes gjatë shtatzënisë

2018-05-18 në ora 07:45

Disa infeksione që ndodhin në këtë periudhë të shtatzënisë, prekin kryesisht nënat e reja, ndërkohë që disa infeksione janë të rrezikshme për ju dhe për fëmijën tuaj. Shkencërisht, një trup njerëzor është në një fazë të vazhdueshme të mbrojtjes, për të mbrojtur trupin nga dëmtimet potenciale nga bakteret dhe viruset e ndryshme që përpiqen të pushtojnë.

Për të mbrojtur, ju prodhoni një numër të antitrupave, dhe sapo trupi juaj të arrijë numrin specifik të kërkuar për një virus të caktuar, atëherë ju jeni “imun”; probabiliteti për të marrë atë infeksion përsëri është reduktuar në një masë mjaft të madhe, transmeton Gazeta Shneta.

Kur jeni i infektuar, viruset / bakteret pushtojnë indet, shumohen dhe prodhojnë toksina. Disa nga infeksionet e zakonshme janë shkaktuar nga agjentë të tillë si viruse, viroide, prions, baktere e të ngjashme. Problemi bëhet i ndërlikuar gjatë shtatzënisë dhe  infeksioni mund të prekë foshnjën tuaj të palindur.

Pra, tani dimë llojet e infeksioneve që mund të ndikojnë tek ju gjatë shtatzënisë, le të mësojmë se si të merremi me to:

Imunizoni veten ndaj këtyre infeksioneve para se të konceptoheni; bëni kontrolle të rregullta tek mjeku gjatë gjithë shtatzënisë; shmangni kontaktin seksual me partnerin tuaj nëse ai është i infektuar; sigurohuni që mjeku juaj të mos përdorë instrumente dhe shiringa që janë përdorur më herët tek një person i infektuar./Gazeta Shneta/