Ja çfarë duhet të hajë një nënë që ushqen me gji

2017-05-02 në ora 08:55

Nënave gjidhënëse iu rekomandohen tre shujta dhe dy mes-shujta në ditë.

Nevoja energjike për kalori do të duhej të rritej për 300 kalori më shumë se zakonisht, ndërsa nëse ushqeni me gji binjakë atëherë duhet të jetë 400-800 kalori më shumë (nevojën tuaj ditore për kalori mund ta llogaritni ashtu që të shumëzoni kilogramët tuaj me 24).

Rritni konsumimin e kalciumit, zinkut, magneziumit dhe vitaminës E dhe B.

Gjërat ushqimore që i përmbajnë këto vitamina dhe të cilat duhet ti konsumoni gjatë gjidhënjes janë:

Qumështi (zgjedhni qumështin me përqindje sa më të vogël të yndyrës)

Pemët e freskëta (mollat, portokajtë, pjeshkat, pjepri)

Lëngjet e freskëta të pemëve (pa shtesa të sheqerit)

Perime të freskëta (shmangni perimet e përzhitura)

Drithëra integrale (grurë, thekër, oriz, elb)

Vaj ulliri, misri dhe kungulli