Ja përse këto pozita seksuale janë më të mira për të mbetur shtatzënë

2018-03-16 në ora 13:27

Mund të keni dëgjuar se disa pozicione, siç është rasti i misionarit, janë më premtues se të tjerët, sepse spermatozoidi depozitohet më afër qafës së mitrës.

Por në fakt, nuk ka ndonjë studim shkencor për ta mbështetur këtë hipotezë.

Koha e duhur, nga ana tjetër, është një faktor vendimtar. Shumica e grave janë pjellore për vetëm gjashtë ditë në maksimum gjatë çdo cikli, transmeton Gazeta Shneta.

Dritarja e fertilitetit hapet pesë ditë para ovulimit dhe mbyllet pikërisht në ditën e ovulacionit.

Ju jeni më pjellore pak para ovulimit, në mënyrë që të bëni konceptimin më shumë seks duhet të bëni gjatë ditëve para se të prisni ovulimin dhe pastaj përsëri në ditën e ovulacionit.

Nëse spermatozoidi i partnerit tuaj është normal, do të plotësohet dita ditës, prandaj nuk keni nevojë të prisni./Gazeta Shneta/