Këshilla më e re për fjetjen me beben tuaj

2017-04-25 në ora 16:32

Gjumi kur fëmija fle: është ajo që këshillohet çdo nënë e re.

Bebet nuk flenë në të njëjtën mënyrë si të rriturit. Gjumi i ditës është një faktor i rëndësishëm, gjatë 2-3 viteve të para të jetës. Për nënat, ato mund të jenë një pushim i çmuar në një ditë të zënë, transmeton Gazeta Shneta.

A keni menduar ndonjëherë se ku fëmija juaj duhet të fle gjatë ditës?

Hulumtimet kanë treguar se foshnjat që flejnë në një dhomë të veçantë nga prindërit e tyre janë në një rrezik më të madh të vdekjes së papritur si në gjumin e ditës, ashtu edhe në të natës. Dhe ndërsa 83% e vdekjeve të foshnjave ndodhin gjatë natës, rreziku gjatë ditës është ende i rëndësishëm.

Alternativa më e sigurt është mbajtja e fëmijës tuaj pranë jush, ndërsa ata flenë. Rekomandimet për prindërit tani thonë: “Bebet janë më të sigurta nëse flejnë në prani të një kujdestari të rritur krahasuar me gjumin në një dhomë të veçantë, kështu që gjatë ditës fëmija juaj është më i sigurt nëse ai fle pranë një të rrituri që kujdeset rreth tyre.”

Shumica e nënave dëshirojnë më shumë gjumë, si dhe shumica e nënave kanë nevojë për më shumë gjumë! Pra, ka kuptim që ta prioritizojmë këtë nevojë. Kur është koha që fëmija juaj të marrë një sy gjumë, dhe ju jeni në shtëpi, thjeshtë vendosuni në shtrat si zakonisht, së bashku me fëmijën tuaj.

Nëse jeni duke ushqyer me gji dhe duke ndarë të njejtin shtrat me foshnjen, të mësosh se si t’a gjesh pozitën e të ushqyerit e bën këtë një përparim të natyrshëm në rastin e bebes./Gazeta Shneta/