Këshilla për larje të sigurt për të vegjëlit tuaj

2019-07-14 në ora 12:52

Koha e larjes mund të jetë një kohë e këndshme, e veçantë për të ndarë me fëmijën tuaj.

Mbani në mend këto këshilla  për ta mbajtur të vegjëlit tuaj të sigurt shkruan babycenter , transmeton GazetaShneta:

Rregulli i parë dhe më i rëndësishëm: Asnjëherë mos e lini  fëmijën tuaj pa mbikëqyrje, madje edhe për një minutë. Mblidhni të gjitha furnizimet (sapun, peshqir, etj) që ju nevojitet para kohe. Dhe në qoftë se zilja e telefonit zë vend ose zilja e telefonit, dhe ju mendoni se duhet t’i përgjigjeni, ta merrni fëmijën tuaj në një peshqir dhe ta merrni me vete.

Bëni vaskën e familjes të sigurt: Vaskat janë tepër të rrëshqitshme, prandaj i përshtatni vetes me një dyshek gome për shtrojë më të sigurtë

Bëni ujin e banjës të qetë – të ngrohtë : Foshnjat përgjithësisht preferojnë një vaskë shumë më të freskët se sa ndoshta e bëni.

Mos vendosni shumë ujë në vaskë :  kurrë më shumë se deri tek beli (në pozicionin e ulur) për të vegjëlit dhe fëmijët më të mëdhenj.

Mësojeni fëmijën tuaj të ulet në vaskë: Sapunët, shamponët mund ta irritojnë lëkurën e fëmijës suaj dhe mund të shkaktojnë skuqje, prandaj përdorni ato me masë. Ata gjithashtu mund të irritojnë uretrën, e cila mund të rrisë rrezikun e infeksioneve të traktit urinar.

Mos lejoni që fëmija juaj të prekë rubinetat: Edhe nëse ai nuk mund t’i lëvizë tani, ai do të jetë mjaft i fortë për ta bërë këtë në fund – dhe kjo mund të çojë në dëmtime serioze

Mbani aparatet elektrike larg vaskës /GazetaShneta/