‘Kurrë më parë s’kisha dëgjuar për GBS, por po të dëgjoja më herët bebja ime do të ishte gjallë’

2017-04-17 në ora 14:02

Një nënë nga Austria ka shpërndarë rrëfimin e saj tragjik të humbjes së bebës së saj gjatë procesit të lindjes.

Ajo ka treguar se si informatat mangëta rreth shtatzënisë bën që ajo të humb engjëllin e saj, shkruan Gazeta Shneta.

“Humbja e vajzës sime ishte mjaft e rëndë, por duke e ditur se me një terapi të thjesht me antibiotikë mund ta shpëtoja atë nga vdekja është e pamundur ta pranoj faktin që ajo s’është më”, tregon kjo nënë.

“Më vonë e kuptova se unë isha kontraktuar me Streptokoku Grupi B (GBS), një bakter që zakonisht gjendet në traktin digjestiv dhe riprodhues dhe mund të jetë prezent në vaginë gjatë shtatzënisë.

Ajo mund të kalojë te bebja gjatë lindjes, ose në raste të rralla si te i imi, përmes placentës – nëse nuk detektohet”, shtoi tutje nëna e zhgënjyer.

Deri në 10% e grave shtatzënë mund të vuajnë nga kjo baktere gjatë shtatzënisë, ndërsa trajtimi bëhet me antibiotikë. /Gazeta Shneta/