Mbajtja e gishtave të dorës në këto pozicione, bën diçka të mrekullueshme për trupin tuaj

2017-05-21 në ora 20:18
Mënyra se si i mbani gishtat tuaj të dorës gjatë yogas ndikon shumë në zvogëlimin e dhimbjeve të ndryshme të trupit tuaj, transmeton Lajmi.net.

Shumë prej jush e e pranojnë se sa herë që ndjejnë dhimbje fizike, përpiqen që ta tejkalojnë atë me metoda popullore. Mjekësia kineze sidomos e lidh shumë kontrollin e dhimbjes me muskujt dhe atë që quhet “dhimbje psikologjike”. Pavarësisht kurave tradicionale, barnave apo medikamenteve që zvogëlojnë dhimbjen, njerëzit gjithnjë e më shumë janë të prirur drejt yogas. Ka shumë metoda të tjera për të qetësuar dhimbjet e një prej tyre ka të bëjë pikërisht me gishtat e dorës. Metoda “Mudra” e ka origjinën nga India dhe ka të bëjë memënyrën se si gishti i madh i dorës takohet me gishtat e tjerë. Metoda konsiston në 8 gjeste të ndryshme me gishtat e dorës.

Nëse ndihen të lodhur provoni këtë metodë. Ky gjest mendohet se arrin të kontrollojë elementi e ajrit përreth duke ju bërë ju më entuziast, më kreativë dhe t’ju heqë përtacinë.

Kjo metodë përdoret në situatat kur përjeton ankth një nga sëmundjet e shekullit.

Të qëndruarit me gishtat kështu thuhet se rrit vetvlerësimin, largon mërzinë e frikën si dhe të bën më kurajoz për tu përballur me problemet.

Ky pozicion ju ndihmon të luftoniu dhimbjen e veshit.

Nëse ndiheni të lodhur dhe muskujt tuaj  gjithashtu, ky pozicion është zgjidhja që ju duhet. Thuhet se rrit komunikimin me elementin tokë dhe largon atë me zjarrin.

Ky   pozicion bë të kundërtën e të mësipërmit e është perfekt për personat që vuajnë nga tiroidet.

Për të gjithë ata që vuajnë nga artriti provoni këtë pozicion të gishtave.

Për ata që sëmuren shpesh me grip, kanë sekrecione të hundëve apo djerësitje provoni këtë metodë./Blitz.al/