Histori: Në moshën 27 vjeçe, zbulova se kisha 44% shanse për zhvillimin e kancerit të gjirit

2020-10-24 në ora 21:17

Mendova se e kuptova kancerin. Është një sëmundje që amerikanët e dinë mirë: shirita me të gjitha ngjyrat e ylberit; muaj kushtuar ndërgjegjësimit; histori të betejave të figurave të famshmëve të shpërndara në kopertinat e revistave.

Pastaj erdhi kjo histori edhe tek familjen time, rrëfen ngjarjen e kancerit të gjirit personazhja 27 vjeçe e cila preferon të mbetet anonime për burimin Insider.co.uk, transmeton Gazeta Shneta.

Në shkurt të vitit 2019, motra ime më e madhe u diagnostikua me kancer të gjirit. Ajo që në fillim dukej si një sëmundje e fazës së hershme doli të jetë më tinëzare sepse ajo kishte kancer metastatik të gjirit në fazën 4 dhe tashmë ishte përhapur në kockat e saj.

Për shkak se motra ime ishte vetëm 36 vjeçe në kohën e diagnostikimit të saj, mjekët thanë se unë dhe dy motrat e mia të tjera, duhet të fillojmë me mundësinë e shqyrtimit të kancerit të gjirit poashtu.

Kam bërë testin gjenetik, i cili tregoi se kam 44% shanse për zhvillimin e kancerit të gjirit gjatë jetës sime.

Njohja e asaj përqindjeje ishte edhe ngushëlluese edhe e tmerrshme.

Nga njëra anë, ndihmoi që të kisha një numër të fortë për të mbështetur vendimet e mia në vazhdimin, nga ana tjetër, ishte e tmerrshme të kuptosh se sa i lartë ishte ai numër.

E historia e kancerit nuk përfundon me kaq, pothuajse pas një viti pas diagnozës së motrës sime të madhe me kancer të gjirit, një motër tjetër kishte marrë diagnozën të një tipit tjetër të kancerit.

Pas realizimit të një mamografie, mjekët kishin vënë re një nyje limfatike pranë gjirit të saj që dukej e përflakur dhe mori diagnozën e saj: limfoma e Hodgkin në fazën 3.

Ashtu si çdo skenar tjetër në të cilin e gjeni veten në kapriçot e fatit edhe unë vendosa të përqendrohem në atë që mund të kem në kontroll të situatës.

Unë mund të bëj një MRI të gjirit çdo vit. Sapo të bëj 30 vjeç, mund të filloj të bëj mamografi të rregullt, kështu që kontrollohem çdo gjashtë muaj.

Për të kuptuar më shumë rreth komplikimeve të shtatëzanisë KLIKO KËTU.

Poashtu mund ta kontrolloj veten sa më shpesh të jetë e mundur për gunga duke përcjellur gjendjen edhe për simptoma të çuditshme.

Ne e dimë se nuk mund të kontrollojmë një sëmundje që ka gati 50% mundësi të vijë tek ne. Por mund të sigurohemi që edhe nëse vie mund ta kapim sa më shpejt që të jetë e mundur.

Andaj, para se kjo sëmundje të na kap në befasi, të qëndrojmë ne këtu së bashku të gatshme për ta identifikuar dhe luftuar deri në shërim! /Gazeta Shneta/