Nëna, mbani fëmijët në diell sa më shumë

2017-05-24 në ora 15:31

Me ngrohjen e kohës dhe shfaqjen e rrezeve të diellit është shumë me rëndësi që fëmijët e vegjël e sidomos foshnjat të mbahen në diell të paktën dy herë në ditë.

Mjekët pediatër preferojnë që bebet të mbahen nga dy herë në ditë për së paku 45 minuta në ditë.

Rrezet e diellit janë një burim i mirë i vitaminës D andaj është shumë e rëndësishme që bebet të marrin këtë vitaminë qysh në muajt e parë të jetës së tyre.

Është mirë të bëni kujdes me fytyrën e bebes, ti vendosni kapele me strehë në mënyrë që rrezet të mos djegin fytyrën e bebeve tuaja./Indeksonline/