Nënat po bëjnë këto veprime për të zhvilluar sa më shumë trurin e foshnjës

2018-06-02 në ora 09:07

Cila nënë nuk do të donte një fëmijë të zgjuar!

Pjesa më e madhe e punës suaj drejt bërjes së një fëmije me një trurin mirë të zhvilluar fillon menjëherë pas tre javësh pas konceptimit pasi që është kur fetusi fillon të zhvillojë trurin e saj. Ju duhet të filloni të hani ushqime të mira në këtë fazë e tutje. Ndryshimet e shpejta në trurin e fetusit ndodhin ndërmjet 24 dhe 42 javëve. Ndryshime të rëndësishme ndodhin 34 javë edhe më tej.

Në tremujorin e parë, qelizat nervore formojnë, por jo domosdoshmërisht zhvillohen plotësisht si truri. Impulset nuk kanë drejtim specifik në këtë pikë në kohë, organet shqisore dhe nervat nuk janë zhvilluar në këtë moment, kështu që fetusi nuk ndjen asnjë dhimbje.

Në tremujorin e parë, gratë duhet të jenë jashtëzakonisht të kujdesshme për atë që hanë dhe duhet të shmangin çdo kimikate ose substanca të rrezikshme. Rritja eksponenciale e fetusit në tremujorin e parë mund të aludohet në 70 për qind të indeve të reja që janë nga yndyra. Prandaj ngrënia e yndyrave të shëndetshme nga ushqimet natyrale është thelbësore në këtë pikë, transmeton Gazeta Shneta.

Gjatë tremujorit të dytë, ka më shumë sinkronizim në mënyrën se si funksionojnë nervat si të dy nervat dhe organet shqisore do të fillojnë të zhvillohen. Deri në muajin e pestë, fetusi mund të fillojë të ndihet i gjallë dhe mund të jetë gjithashtu i çrregullt. Ndërkohë, yndyrnat e shëndetshme mund të ndihmojnë në nxitjen e zhvillimit të trurit.

Tremujori i tretë është koha kur truri i fetusit fillon të zhvillojë kujtimet dhe aftësitë e të mësuarit./Gazeta Shneta/