Nënat po lindin në këtë pozicion, për të mos lënduar foshnjën e tyre

2018-06-01 në ora 17:35

Pozicioni më i mirë i foshnjës tuaj gjatë lindjes është pozicioni me kokë poshtë, në mënyrë që shpina e tij të jetë në pjesën e përparme të barkut tuaj. Ky pozicion e lejon fëmijën të lëvizë më lirshëm në legenin tuaj.

Por nëse fëmija është me kokë poshtë por me fytyrë përballë me barkun tuaj?

Hulumtimet tregojnë pozicioni i parë është më i mirë për shkak të këtyre përfitimeve kryesore, foshnja ka më pak të ngjarë të kryeni një ndërhyrje cezariane të jashtëzakonshme, lindja është më e shpejtë dhe ka më pak dhimbje.

Në këtë pozicion, fëmija do të përshtatet më lehtë me legenin tuaj. Koka e tij do të shtyjë më shumë, në mënyrë të barabartë me qafën e mitrës tuaj, duke e ndihmuar atë të hapet dhe të përshpejtojë lindjen./pernenat.al/