Nëse keni të ftohtë gjatë gjithë kohës mund të jeni në rrezik nga këto 4 sëmundje

2018-06-01 në ora 09:42

Nëse ndjeni ftohtë edhe në ditët më të nxehta të vitit, me të dridhura dhe me një triko, mund të jeni duke kaluar një problem shëndetësor pa e ditur atë. Gjëja më e mirë është që të konsultoheni me një mjek sepse të qenit i ftohtë vazhdimisht nuk është normale, transmeton Gazeta Shneta.

Ftohja e vazhdueshme në duart dhe këmbët mund të tregojë një pamje të anemisë , mungesa e hekurit në gjak e komplikon qarkullimin; Ftohtësia në skajet e trupit gjithashtu mund të jetë një shenjë e problemeve të zemrës. Paaftësia e zemrës për të pompuar në mënyrë adekuate gjakun shkakton problemin dhe ndër simptomat e saj është vetëm ndjesia e ftohtësisë në duart dhe këmbët.

Ftohja konstante gjithashtu mund të tregojë se diçka po ndikon në funksionimin e duhur të tiroides. Verifikoni që, përveç të ftohtit, paraqitni simptoma të tilla si humbja e flokëve, kapsllëku, ndër shenjat e tjera të zakonshme të gjendjes; Një tjetër shkak i mundshëm është një pamje e neuropatisë periferike, një kusht normalisht i lidhur me diabetin, i cili, përveç shkaktimit të ftohjes, gjithashtu shkakton dhimbje, ndjesi shpimi dhe mpirje të gjymtyrëve.

Nëse vazhdimisht ndjeni të ftohtë dhe nuk e dini pse duhet të shkoni më mirë me një ekspert që mund t’ju japë përgjigjen dhe trajtimin që ju nevojitet./Gazeta Shneta/