Njihuni me tre faktorët që shkaktojnë dhimbje gjatë ovulimit te gratë

2021-10-28 në ora 15:35

Deri në 50% e grave përjetojnë dhimbje gjatë ovulimit të paktën një herë në jetën e tyre e cila në përgjithësi është normale.

Dhimbjet e përjetuara mund të jenë një simptomë e endometriozës apo sëmundjes inflamatore të legenit shkruan Very Well Family, transmeton Gazeta Shneta.

Mësoni më shumë në lidhje me komplikimet e shtatzënisë KËTU

Endometrioza mund të shkaktojë dhimbje të legenit në çdo kohë, por mund të jetë dhimbje e rëndë gjatë ciklit tuaj menstrual dhe afër ovulimit.

Mirëpo, jo vetëm endometrioza mund të jetë shkak i ngërçeve anormale rreth ovulimit, egzistojnë edhe disa faktorët tjerë ndikues si:

-Infeksioni i tubave fallopiane mund të çojë në dhimbje të forta të ovulacionit;

-Fibroidet dhe cistet e vezoreve mund të shkaktojnë dhimbje të ciklit menstrual;

-Sindroma e hiperstimulimit të vezoreve, e cila zakonisht ndodh tek gratë që marrin medikamente të fertilitetit mund të shkaktojë dhimbje të legenit./Gazeta Shneta/