Operacioni cezarian vs lindja natyrale, ja si reagon foshnja në këto raste

2018-06-22 në ora 11:17

Shumë gra shtatzëna preferojnë një operacion cezarian për një shpërndarje vaginale, edhe nëse nuk ka arsye mjekësore për të.

Kjo ndodh sepse shumë besojnë se një operacion cezarian është më pak i dhimbshëm dhe më i sigurt. Të paktën kjo është ajo që thonë disa burime të besueshme të informacionit. Në të vërtetë, një operacion cezarian është i dhimbshëm, por, ndryshe nga lindja natyrale, dhimbja fillon pas lindjes së foshnjës.

Gjithashtu, mund të shoqërohet me ndërlikime të ardhshme. Një prerje e tillë rekomandohet nga mjekët vetëm kur mund të shpëtojë jetën e nënës ose fëmijës, transmeton Gazeta Shneta.

Për vite, u konsiderua se foshnjat kanë lindur pa asnjë njohuri për botën e jashtme. Mjekët tani e kuptojnë se një fëmijë mund të dëgjojë tingujt, sidomos zërin e nënës së tyre, që i qetëson ato. Ata mund ta shohin dritën jashtë barkut tuaj dhe të largohen nëse është shumë e ndritshme.

Ata mund të shijojnë ushqimin që po konsumoni duke nuhatur dhe shijuar placentën dhe murin e mitrës. Dhe ata mund të kenë ëndrra dhe të reagojnë ndaj botës rreth tyre. Pra, ato janë mjaft të prekura nga gjithçka që ndodh jashtë.

Për çdo gjë konsultohuni me një gjinkelog./Gazeta Shneta/