Pozitat e ndaluara të seksit për gratë shtatzëna: Gjithçka që duhet të dini

2018-06-08 në ora 13:18

Gjakderdhja gjatë seksit është pothuajse gjithmonë një shenjë që çifti alarmohet. Gjatë shtatzënisë, çdo gjurmë e gjakut i bën nënat e ardhshme të shqetësohen edhe më shumë. Përkundër kësaj, është e rëndësishme të dini se seksi gjatë shtatzënisë është i shëndetshëm.

Sidoqoftë, ekziston një pozicion që mund të shkaktojë që nëna në pritje të rrjedh gjak gjatë marrëdhënies: Pozicioni i ‘doggy style’.

Sipas gjinekologes braziliane Dr. Mariana Scombatti Filipe, të gjitha pozicionet seksuale mund të lidhen me gjakderdhjen vaginale në shtatzëni, sepse indet lokale, gjatë kësaj periudhe, janë më delikate dhe vaskulare.

“Sidoqoftë, stili i seksit gjithashtu kontribuon në një faktor tjetër: lëvizjet e penisit mund të shkaktojnë grumbullimin e gazit në vaginë, duke shkaktuar trauma në vaginë dhe duke shkaktuar gjakderdhje”, shpjegon ajo, transmeton Gazeta Shneta.

Pse shkakton gjakderdhje stili doggy?

Gjinekologia dhe obstetria, Dr Fernanda Araujo Pepicelli, e Spitalit Bandeirantes, sqaron se jo vetëm gjatë shtatzënisë pozita paraqet rrezikun e shkaktimit të hemoragjise – është që në shtatzëni gruaja duhet të shmangë komplikime të mëtejshme në të gjitha fushat dhe hemorragjia në një shtatzëni është pothuajse gjithmonë më e rrezikshme dhe shqetësuese.

“Situata është e rrallë dhe kërkon ndërhyrjen e një profesionisti. Sa herë që ka gjakderdhje vaginale gjatë shtatzënisë, është e rëndësishme që të kontaktoni obstetrin tuaj”, rekomandon Fernanda./Gazeta Shneta/