Prerja e thonjve tek foshnjat, si ta bëni në mënyrë të kujdesshme

2018-06-05 në ora 17:58

Edhe pse të vegjël, thonjtë e foshnjave rriten përgjatë kësaj periudhe.

Në fakt, thonjtë e një foshnjeje të sapolindur rriten në mënyrë të shpejtë. Pra, për të mbajtur thonjtë e foshnjës të pastër dhe për të parandaluar foshnjën nga dëmtimi i vetes ose i të tjerëve me thonjtë të gjata, duhet të prisni rregullisht thonjtë e tij, transmeton Gazeta Shneta.

Koha më e mirë për të prerë thonjtë e një fëmije është kur ai është në gjumë ose i hutuar nga ushqimi. Thonjtë e një fëmije zakonisht janë të butë, kështu që mund t’i shkurtoni ato në çdo kohë.

Megjithatë, për kryerjen e prerjes së thonjve nevojiten pajisjet, si: prerëse thonjësh për foshnja dhe pambuk të sterilizuar të pambukut.

Juve ju duhet të preni thonjtë foshnjës tuaj një herë në javë, ndërkaq të këmbëve dy herë në muaj./Gazeta Shneta/