Pse disa femra nuk arrijnë orgazëm: 5 pozicionet më të mira për ta arritur

2017-12-12 në ora 19:17

Orgazma vjen si rezultat i bashkëpunimit në mes bashkëshortit dhe bashkëshortes gjatë marrëdhënies seksuale, të paktën kështu po thonë shkencëtarët.

Megjithatë, ka shumë femra që nuk arrijnë orgazëm,  dhe, krejt kjo, si rezultat i mungesës së komunikimit në çift në lidhje me marrëdhënien seksual.

Ndërkaq, nuk është i  vetmi gjë që mund ta fajësojmë. Nganjëherë edhe pozicionet jo edhe aq të zjarrta mund t’iu ofrojnë femrave orgazëm.

Fatmirësisht, ekzistojnë 5 pozicione seksuale për arritjen e orgazmës tek femrat.

1 – Stili i qenit

Edhe pse nga vetë emri nuk i inspiron ndonjë ndjenjë sensuale apo romantike, stili i qenit është konsideruar vazhdimisht si një nga pozicionet më stimuluese seksualisht tek femrat. Duke e pasur mashkullin nga mbrapa, mund të stimulohet pika G, që konsiderohet pika e kënaqësisë më të lartë tek femrat.

2 – Vajza kaubojse

Kush nuk e dëshiron të ketë pak pushtet? Ky është rasti kur femra është në kontroll të aktivitetit seksual, duke u ulur mbi mashkullin e shtrirë dhe duke “kalëruar” mbi të. Duke qëndruar sipër i bën femrat të kenë në kontroll shpejtësinë dhe thellësinë që dëshirojnë. Në këtë mënyrë mund të tonifikojnë edhe muskujt

3 – Ura

Edhe pse ky pozicion është më i komplikuar se dy të parët, kënaqësia që ofrohet e bën atë një urë të vërtetë drejt lumturisë. Mund ta filloni me stil misionari dhe më pas të përkulësh trupin në formë ure duke qëndruar drejt mashkullit. Nga aty, aim und të kapë kofshët tuaja, dhe të veprojë lirisht. Në këtë mënyrë stiumulohet pika G.

4 – Këmbët mbi shpatulla

Gjatë marrëdhënies femra ngre këmbët duke i vendosur mbi shpatullat e mashkullit. Në këtë mënyrë është mashkulli ai që vendos se si do të rrinë këmbët e femrës dhe merr kontrollin. Ky është një pozicion i mirë për të rritur nivelin e nxehtësisë së aktit. Në këtë pozicion femrës i krijohet iluzioni sikur është një balerinë fleksibël pasi stimulimi është shumë i madh.

5 – Femra kaubojse e kthyer me kurriz nga mashkulli

Për të kryer një pozicion të tillë, duhet të kesh njohuri të mira të hapësirave mes pjesëve të trupit, që do të thotë se duhet të tregoheni tepër elegant në përdorjen e pjesëve të trupit tuaj si dhe të partnerit. Mashkulli shtrihet me kurriz ndërsa femra ulet mbi të si pozicioni kaubojs por e kthyer me kurriz. Këtu femra duhet të përdorë fare mirë gjunjët e saj për t’u ulur dhe ngritur. Nëse kryhet si duhet, ky pozicion mund t’i falë femrës orgazëm./Lajme.al/