Sa shpesh dezinfekton fëmija juaj duart? Ja çfarë duhet të dini

2017-04-24 në ora 17:28

Në botën e sotme të shqetësimeve të shtuara mbi përhapjen e mikrobeve të kombinuara me nevojën tonë për shpejtësi dhe komoditet, dezinfektuesit e dorës duket të jenë zgjidhja e përkryer!

Sanitizuesit apo dezinfektuesit e duarve me bazë alkooli tani janë klasë ose lëndë zyre. Është një mënyrë e shpejtë dhe e përshtatshme për të vrarë mikrobet, dhe për të zvogëluar përhapjen e ftohjes së keqe të dimrit kur ka qasje të kufizuar në sapun dhe ujë.

Një studim zbuloi se gjatë një periudhe katërvjeçare ndërmjet viteve 2011 dhe 2014, më shumë se 70,000 ekspozime ndaj sanitatorëve të dorës në fëmijët nën moshën 12 vjeçare u raportuan në qendrat helmuese mbarëkombëtare shkruan Philly, transmeton Gazeta Shneta.

Fëmijët nën moshën 5 vjeçare përbënin 91 për qind të këtyre rasteve dhe simptomat shkonin nga të vjellat dhe stomaku, deri në koma ose konfiskime në rastet më serioze.

Për shkak të ndryshimeve në metabolizmin në foshnjat dhe fëmijët e vegjël kundrejt fëmijëve më të rritur dhe adoleshentëve, fëmijët nën moshën 5 vjeç kanë më shumë gjasa të zhvillojnë komplikime të tilla si hipoglikemia, ose sheqeri i ulët i gjakut, nga dehja e alkoolit.

Simptoma të tjera në përputhje me toksicitetin e alkoolit në të rinjtë përfshijnë të përzier, të vjella, ulje të frymëmarrjes, përgjumje dhe pengesa./Gazeta Shneta/