Seksi pas një aborti, kur jeni gati?

2017-05-19 në ora 08:32

Seksi pas abortit është një temë shumë e famshme për të cilën diskutohet. Shumë njerëz pajtohen dhe nuk pajtohen në lidhje me nëse apo jo është e sigurt, ndërsa të tjerët debatojnë se sa kohë një grua duhet të presë për të rifilluar marrëdhëniet seksuale.

Për shumë gra është një debat emocional, pasi në mendjen e saj bëhet lidhja e “seksi çon në shtatzëni dhe kohët e fundit, shtatzënia çoi në abort”. Disa femra nuk mund ta ndjejnë veten ‘në humor “për kënaqësi seksuale për javët dhe muajt pas një aborti.

Periudha normale e shërimit është e thënë të zgjasë diku nga 2 javë deri në 3 muaj, në lidhje me një grua me gjendje emocionale dhe fizike të mirë. Megjithatë, shumë ekspertë besojnë se duhet të ketë një kohë të përcaktuar kur gratë të shmangin marrëdhëniet seksuale, si dhe futjen e ndonjë tamponi.

Kur është e sigurt për të bërë seks përsëri

Në shumicën e rasteve, është e sigurt për të rifilluar seksin pas një aborti  pasi gjakderdhja ka ndaluar. Në përgjithësi kjo merr dy javë, megjithatë, të gjitha gratë ndryshojnë. Ju dëshironi që të presni deri pas gjakderdhja ka ndaluar për t’i dhënë kohën tuaj qafës së mitrës për tu mbyllur.

Trupi juaj kalon nëpër një proces fizik nga aborti dhe qafa e mitrës tuaj është e hapur. Seksi gjatë kësaj periudhe kohore rrit shanset tuaja për të marrë infeksione në mitër. Ndalimi i gjakderdhjes është një sinjal se seksi është i sigurt për të rifilluar.

Duke pritur për mestruacionet

Nëse ju dhe partneri juaj doni të ninis përpjekjet sërish për shtatzani, ju duhet të prisni deri pas ciklit tuaj të parë menstrual, pasi keni kaluar një abort. Në shumicën e rasteve dhe gjatë një rimëkëmbjeje normale, mestruacionet e para nuk do të vijnë deri pas 4 javëve apo më shumë.  Duhet të paktën reth 3 javë për nivelet e hormoneve pas abortit.

Disa gra besojnë se shkarkimi  ngjyrë kafe apo i verdhë që del nga vagina e tyre është një shenjë e pjellorisë. E kundërta është e vërtetë. Plus, shumë ekspertë thonë se është e rëndësishme që një grua ti japë vetes kohë për të mbajtur zi dhe për tu shëruar nga humbja e saj e mëparshme. Ekspertët thonë se një grua duhet të marrë kohë tre muaj që të marrë veten nga  trishtimi, dhe më e rëndësishmja të marrë tre muaj kohë për ti dhënë mundësi mitrës kohë për të rindërtuar veten plotësisht.

Shanset e mbetjes shtatzënë përsëri

Shumë gra kanë mbetur shtatzënë përsëri më shpejt se 2 javë pas dështimit të fëmijës së tyre kur kanë  rinisur marrëdhëniet seksuale menjëherë më pas. Çiftet që duan të shmangin shtatzëninë, por duan të vazhdojnë marrëdhënie seksuale menjëherë, duhet të përdorin kontraceptivë.

Shanset janë të larta se një grua mund të ngelë shtatzënë menjëherë pas një aborti, megjithatë, shumë profesionistë të kujdesit shëndetësor pajtohen se është më mirë të presë derisa një grua të jetë shëruar fizikisht dhe emocionalisht para se të marrë vendimin për të nisur një shtatzani përsëri.

Lloji i seksit pas një aborti

Pavarësisht nëse ju keni pritur kohën e sugjeruar para se të rinisni seksin, femrat nuk duhet vetëm të hidhen përsëri në shtrat në një mënyrë të egër. Provoni të bërit seks të ngadaltë dhe të butë në fillim, pasi emocionet janë të larta, me shumë gjasa për të dy partnerët.

Lehtësimi që po i riktheheni jetës seksuale me partnerin tuaj pas një aborti mund të të shërojë emocionalisht, dhe për të ndihmuar ju që ta gëzoni jetën seksuale përsëri para se të përpiqeni për të mbetur me barrë./bebja.com