Shkaqet e ngërçeve të periudhës menstruale tek femrat manifestuar nga këta faktor

2021-01-27 në ora 17:29

Sikletet menstruale të buta deri të moderuara janë një fenomen i zakonshëm që shumica e grave përjetojnë ndërsa kanë ciklet e tyre mujore.

Sipas, burimit FirstCryParenting, prostaglandina është një kimikate e pranishme në pjesë të ndryshme të trupit tuaj, përfshirë mitrën tuaj, e cila është përgjegjëse për shkaktimin e ngërçeve të periudhës tuaj.

Funksioni kryesor i kësaj kimike është rregullimi i temperaturës së trupit, rregullimi i inflamacionit, rritja e qelizave ndihmëse, dilatimi i muskujve dhe shtrëngimi përcjell Gazeta Shneta.

Kur keni periudhën tuaj menstruale, kjo kimikate shkakton kontraktime në muskujt tuaj të mitrës dhe gjithashtu ndihmon në largimin e rreshtës së mitrës.

Për të mësuar më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KLIKO KËTU.

Sidoqoftë, në rastin e sasive më të larta të kimikateve në trupin tuaj, ndodhin kontraktime më të rënda.

Këto kontraktime të rënda çojnë në dhimbje të forta menstruale dhe ngërçe.

Prej këtu ne dallojmë: dismenorrea e cila kategorizohet më tej në dy lloje – dismenorrea primare që shkakton dhimbje të butë deri në mesatare dhe zakonisht lidhet vetëm me derdhjen e rreshtave të mitrës.

Dismenorrea sekondare, nga ana tjetër, mund të shkaktojë dhimbje të forta dhe mund të jetë tregues i një gjendje themelore mjekësore që mund të ndikojë në pjellorinë ose aftësinë për të mbetur shtatzënë. /Gazeta Shneta /