Shtatzënia: A është dhimbja e shpinës një sinjal që foshnja juaj është duke ardhur

2021-06-09 në ora 00:07

Kur dhimbja në pjesën e poshtme të shpinës paraqitet me simptoma të tjera gjatë shtatzënisë, mund të jetë një shenjë e lindjes.

Dhimbja në pjesën e poshtme të shpinës ka tendencë të bëhet më intensive me kontraktimet dhe nuk zhduket kur ato lehtësohen, shkruan Medical News Today përcjell Gazeta Shneta.

Nëse një grua shtatzënë po përjeton dhimbje shpine dhe nuk është e sigurt nëse është në lindje, ato mund të shikojnë për shenja dhe simptoma të tjera.

Kolegji Amerikan i Obstetërve dhe Gjinekologëve (ACOG), vëren se këto përfshijnë prishjen e ujit dhe ndjesinë e rënies së foshnjës më poshtë në legen, gjë që mund ta bëj situatën më të qartë.

Për të ditur më shumë rreth komplikimeve të shtatzënisë KLIKO KËTU.

Ndër të tjera, ACOG, renditë faktorët e mëposhtëm që mund të kontribuojnë në dhimbjen e shpinës gjatë shtatzënisë:

Hormonet: Disa hormone që përgatisin ligamentet e legenit për lindje mund ta bëjnë legenin të paqëndrueshëm, duke çuar në dhimbje shpine.

Rritja e peshës trupore: Pesha shtesë vendos më shumë stres në shpinë kur një grua ngrihet në këmbë.

Zgjerimi i mitrës: Ndërsa mitra dhe fetusi zgjerohen, qendra e gravitetit të një gruaje shtatzënë zhvendoset, duke dobësuar muskujt e barkut dhe duke vendosur më shumë tendosje në shpinë.

Dhimbja e shpinës mund të ndodhë gjatë gjithë shtatzënisë. Gjatë lindjes, hulumtimet sugjerojnë që dhimbja e vazhdueshme dhe e fortë e shpinës do të prekë rreth 33% të nënave. /Gazeta Shneta/