Shtatzënia dhe sekretimi vaginal

2019-04-30 në ora 09:29

Rritja e masës së sekretuar ose e shkarkimit vaginal është një nga shenjat më të hershme të shtatzënisë. Prodhimi i këtyre sekretimeve mund të rritet sa më shpejt që nga java e dytë pas konceptimit, si dhe para se t’iu është vonuar një cikël menstrual.

Ndërsa shtatzënia juaj përparon, ju do të vazhdoni të keni rritje të shkarkimit. Shkarkimi do të priret gjithashtu të bëhet më i trashë dhe të ndodhë më shpesh. Zakonisht është më i rëndë në fund të shtatzënisë, transmeton GazetaShneta.

Gjatë javëve të fundit të shtatzënisë tuaj, shkarkimi juaj mund të dalë në formë të mukozës së trashë dhe me gjak. Kjo ndryshe quhet edhe “shfaqja e përgjakshme”, e cila mund të jetë një shenjë e hershme për lindje. Nësë përjetoni një simptomë të tillë, ju rekomadojmë që ta paralajmëroni mjekun, përcjellë “HealthLine”.

Shkarkimi normal vaginal, ose leukorrhea, është i hollë dhe i pastër ose i bardhë në ngjyrë të bardhë qumështi; era gjithashtu është e butë.

Nëse shkarkimi juaj është i verdhë, jeshil ose gri me një aromë të fortë dhe të pakëndshme, konsiderohet jonormale. Shkarkimi jonormal mund të jetë një shenjë e një infeksioni ose një problem me shtatzëninë tuaj, veçanërisht nëse ka skuqje, kruajtje ose ënjtje vulve.

Nëse mendoni se keni shkarkime jonormale vaginale, vizitoni mjekun për ta parandaluar. /GazetaShneta/